S doktorem Rackem v Raketě kolem světa

Recenze - obrázek

Víte, za jak dlouho se dá uskutečnit cesta kolem světa? Myslíte, že za 80 dní? Kdepak. S Doktorem Rackem to zvládneze už za 31 písmen!

A mimo dobrodružné a vtipné momenty z cest Vás dokonce naučí celou abecedu. A aby byla dobrodružná cesta za písmenky a jejich příběhy ještě dobrodružnější, bude nejlepší, když si k tomu malý čtenář nebo posluchač vyrobí vlastní, nejlépe létací dopravní prostředek, ideálně rovnou raketu. Postup je docela snadný.


Potřebovat budete:

foto k článku 1. Ruličku z toaletního papíru. Pokud nemáte zrovna volnou, použijte přebytečný materiál a udělejte z mladšího sourozence mumii, a máte ji.
2. Lepící pásku, nejlépe textilní stříbrnou. Tu také využijete i jinak.
3. Špejle na trysky.
4. Tvrdý papír na špičku a křídla. Barevný nebo si ho pomalujte.
5. Pilota - papírového, plastového, dřevěného..
a pak už se fantazii meze nekladou...


Workshop s Raketou

foto k článkuNěkteří z nás měli, (a možná ještě při troše štěstí i budou mít) to štěstí, že si raketu vyrobili přímo s autory knihy, Lukášem Urbánkem a Miladou Rezkovou. Třeba 20.10. v Moravské galerii v Brně vytvářeli létací rakety asi s dvacítkou dětí, které si pak, tedy místo procvičování abecedy, mohli s nimi rovnou zazávodit.
Navíc součástí workshopu byla, a ještě do 6.11.2016 bude, výstava ilustrací nejenom Lukáše Urbánka, ale i dalších autorů časopisu Raketa. Náhoda? Kdepak.
Raketa i Racek mají kromě počátečních písmenek (v nové knize najdeš na straně R) společného jmenovatele, Joachima Dvořáka - majitele nakladatelství Labyrint (mrkni na stranu L), které vydává mnoho další úžasných knih, nejenom pro děti malé, větší, dospívající, ale i dospělé (www.labyrint.net).

A co dodat?

Trocha oficialit nikdy neškodí.... a kdo popíše knihu lépe než ten, kdo ji přeci napsal?

Doktor Racek sedá do rakety a vydává se na cestu kolem zeměkoule. Navštěvuje různé kouty světa a děti se při tom učí písmena. Kniha jako gejzír nápadů vedle hravé formy obsahuje i vzdělávací prvky. Básničky, komiksy, koláže, krátké pohádky, hry, otázky a úkoly. Pro všechny děti a jejich skvělé rodiče. Nikdo se nebude ani vteřinu nudit! Kdo ukradl Rackovi gumáky? Co jsou šle? A kam šly? Znají na Kubě koprovku? Jak veliký bonbon se vejde do krokodýla? Co trápí Eskymáka v Egyptě? V téhle knížce je všechno – celá abeceda, kus světa, raketa, legrační příběhy a dobrodružství známého cestovatele.

foto k článkufoto k článkufoto k článku

A slovy čtenáře – uživatele

Zkrátka a stručně, je to bezva kniha, s vtipnými ilustracemi, ještě vtipnějšími texty, lehkými i těžšími úkoly, komiksovými příběhy, které ve vás vzbudí chuť cestovat.
Pro ty, co ještě neumí číst to je velká Výzva, i když na straně V je jen neposlušná vývrtka.
Dokonce můžete klidně číst knihu i dětem před spaním, ale musíte si pak vyčlenit delší čas na uspávání. Tak hodně zábavy!

Autor: Jana Chládková, iUmeni.cz

S doktorem Rackem v Raketě kolem světa ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Informace o knize

Název: DOKTOR RACEK - CESTA KOLEM SVĚTA ZA 31 PÍSMEN
Autor: Milada Rezková & Lukáš Urbánek
Rok vydání: 2016

Koupit tuto knihu u nás

Další články

Recenze - obrázek

Tono Stano - Těla ve vypouklém zrcadle

Ve složitě členěném prostoru Nové galerie vystavuje Tono Stano pozoruhodnou, mírně retrospektivní kolekci svých fotografií, objektů a obrazů. Výstava je překvapením, naru … Celý článek

Recenze - obrázek

Písmo vyprávějící jako obraz

Eduard Ovčáček je naším zřejmě nejdůslednějším představitelem lettrismu. O jeho díle už vyšly dvě obsáhlé monografie, jedna byla zaměřena spíš na výtvarnou tvorbu, směřuj … Celý článek

Recenze - obrázek

Jak se dělá galerie: kniha nejen pro děti

Zveme vás do světa muzeí umění a galerií, kde je možné zažít nečekaná setkání a odkrýt poutavé příběhy. Zajímá vás, jak, proč a kdy galerie vznikly? K čemu všemu slouží? … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama