Nové prohlídkové okruhy ve vile Tugendhat

Architektura - obrázek

Letní měsíce přinesou hostům vily Tugendhat možnost navštívit tuto památku UNESCO na nových prohlídkových okruzích. Dvojice okruhů doplní stávající, u veřejnosti dlouhodobě oblíbenou nabídku. Hosté se mohou těšit na večerní prohlídky interiérů nebo na nově vytvořenou trasu vedoucí po terasách vily.

Zájem o prohlídky vily Tugendhat je od jejího znovuotevření pro veřejnost v únoru 2012 konstantě vysoký a dostupná kapacita prohlídek je často vyprodána i na několik měsíců předem, což dokládá i fakt, že vilu navštívilo od roku 2012 na 400 000 návštěvníků.

foto k článkuVila Tugendhat je zcela unikátní kromě svého jedinečného technického i architektonického řešení, rovněž vysokým podílem původních prvků a materiálů, které se přes veškeré dějinné události dodnes dochovaly. Právě vysoká míra autenticity je jedním z hlavních důvodů, proč je vila Tugendhat od roku 2001 zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO.

„Z této skutečnosti vyplývá povinnost vilu chránit pro další generace a prohlídky interiérů mají tudíž stanoveny kapacitní limity. Na druhou stranu nás ale s kolegy, kteří ve vile pracují, dlouhodobě trápí, že řadě hostů nemůžeme vyhovět tak, jak bychom si přáli. Proto jsme hledali cesty, jak skloubit limity stávajícího čilého provozu objektu s poptávkou našich návštěvníků“, uvedl ředitel Muzea města Brna, Zbyněk Šolc.

foto k článkuVýsledkem je dvojice prohlídkových okruhů, které budou v prodeji od 11. května 2022, 10.00 online na www.tugendhat.eu. Prvním jsou tzv. Večerní prohlídky vily, v jejichž rámci bude možné absolvovat hodinovou prohlídku interiéru v unikátní atmosféře pátečního večera. Prohlídky jsou naplánovány od května do září, vždy se začátkem ve 20.30 a jsou omezeny na 16 osob.

foto k článkuAbsolutní novinkou je pak okruh Vila zvenku, jenž bude v nabídce ve víkendových termínech od června do září. Návštěvníci se na tomto okruhu vedoucím především po terasách vily podívají i do částí domu, které nejsou běžnou součástí již zavedených prohlídek. „Díky Miesově geniálnímu propojení interiérů a exteriérů pomocí velkoformátových oken hlavního obytného prostoru můžeme klientům ukázat a vysvětlit veškeré zásadní koncepty domu i bez nutnosti přímého vstupu do interiérů a návštěvník tedy uvidí totéž co na běžné prohlídce.“ doplnil Zbyněk Šolc.

Plánovaná délka této prohlídky je cca. 40 minut, tudíž je alternativou i pro klienty, kteří nemají prostor pro 60 nebo 90minutovou prohlídku interiérů.

Vstupné na Večerní prohlídky vily je totožné jako na Základní prohlídkový okruh vily, včetně veškerých slev, plné vstupné tedy stojí 350 Kč/osoba. Vila zvenku má plné vstupné stanoveno na 150 Kč/osoba, rodinné na 350 Kč a snížené na 100 Kč/osoba. Více informací o okruzích se dozvíte na: https://www.tugendhat.eu/nove-prohlidkove-okruhy-ve-vile-tugendhat /

Nové prohlídkové okruhy ve vile Tugendhat ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Další články

Architektura - obrázek

ŠEDESÁT/ Sólo pro stále mladou dámu - 60 let oddělení dějin architektury

Architektura (rodu ženského) je nestárnoucí „Dámou“. Provází lidstvo od úsvitu jeho dějin. Mnohdy avantgardní až extravagantní, inspirující, nezkrotná – jindy poddajná či … Celý článek

Architektura - obrázek

Třinácté komnaty brněnských budov zpřístupní festival Open House Brno

Zákulisí tří ikonických brněnských hotelů, prohlídka překvapivých kvalit socialistického sídliště ve srovnání s tím současným nebo tři pohledy, jak se architektura potkáv … Celý článek

Architektura - obrázek

Festival Open House Praha v květnu zpřístupní 101 budov a prostorů

Svátek městské architektury, festival Open House Praha, se uskuteční letos od 16. do 22. května 2022. Celý článek

Architektura - obrázek

ARCHITEKTURA 58–89

Strhující příběh české předrevoluční architektury Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

Jubilejní 50.ANTIQUE - prodejní veletrh starožitností Praha 18-21.4.2024 - imgReklama