Nejlepší design roste v lese – přesvědčte se o tom na veletrhu DŘEVOSTAVBY 2016

Umění a design - obrázek

Jedinečný veletrh, věnovaný dřevu a energeticky úspornému bydlení, se bude konat již ve dnech 4. - 7.2. 2016 v Praze na Výstavišti v Holešovicích. Přijďte se podívat, co vše se dá vybudovat ze dřeva, nejstaršího materiálu, který nepřestává okouzlovat svými estetickými i fyzikálními vlastnostmi.

foto k článkuČekají na vás speciální interaktivní expozice, zástupci nejvýznamnějších škol z oboru a doprovodný vzdělávací program v unikátním prostorném auditoriu. Uvidíte také designové novinky ze světa dřevěného designu nebo například ty nejnovější trendy v designu krbů a kamen.

foto k článkuMezi ty prvně jmenované patří například unikátní kolekce oken RAND 2.0 valašského výrobce oken a dveří Janošík, navržená významným českým architektem Zdeňkem Fránkem, která určuje nový minimalistický trend v moderní architektuře. Tato kolekce ztělesňuje motto společnosti, které zní „nevyrábíme okna, ale rámujeme ty nejkrásnější obrazy“ a přináší zcela novou dimenzi osazení otevíravých oken, které je možno propojit z bezrámovým systémem NOFRAME. V provedení RAND se vyrábějí i panoramatická posuvná okna, a to také s bezrámovým zasklením.

Jak úžasně v praxi funguje trend vývoje oken k jejich maximálnímu splynutí s domem a využití bezrámového zasklení se můžete přesvědčit na následujících fotografiích nebo osobně přímo na veletrhu.

foto k článkuMůžete se také těšit na největší nesoutěžní přehlídku dřevěné architektury v České republice a na Slovensku – Salon dřevostaveb a jeho tradiční součást Mozaiku dřevostaveb, které předvedou to nejzajímavější, co v posledním roce v oblasti dřevostaveb vzniklo, nebo na speciální výstavu Umění dřeva. Ta představí netradičně umělecky a designově pojatou přehlídku artefaktů z tohoto tradičního materiálu a zajímavosti jako výtvarná díla českých umělců, obrazy, řemeslné výrobky, ale i hudební nástroje nebo nábytek.

Zdroj: www.drevostavby.eu

Nejlepší design roste v lese – přesvědčte se o tom na veletrhu DŘEVOSTAVBY 2016 ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Další články

Umění a design - obrázek

Výstava Ďáblova bible / 100 podob knihy

Kniha v rozličných podobách v Letohrádku Mitrovských v Brně Celý článek

Umění a design - obrázek

Zemřela utajená královna českého abstraktního umění Ludmila Padrtová

Ve věku 84 let zemřela 24. ledna 2016 malířka Ludmila Padrtová. Oznámil to historik umění a přítel rodiny Zdenek Primus. Poslední rozloučení s výtvarnicí, o níž odborníci … Celý článek

Umění a design - obrázek

Brno ozdobila jezdecká socha Jošta Lucemburského

Koncem loňského roku (28. října 2015) proběhlo na Moravském náměstí v Brně slavnostní odhalení originální jezdecké sochy, jejímž autorem je akademický sochař Jaroslav Rón … Celý článek

Umění a design - obrázek

V Praze otevřena rozsáhlá výstava Český kubismus

Uměleckoprůmyslové museum otevřelo v domě U Černé Matky Boží novou dlouhodobou výstavu Český kubismus, která ukazuje tento divácky populární styl v rozsáhlém propojení ar … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama