Nástěnný kalendář výtvarnice Vlasty Švejdové pomáhá Světlušce

Umění a design - obrázek

Zakoupením nástěnného kalendáře s krásnými ilustracemi Vlasty Švejdové pomůžete přispět do sbírky Světluška.

Co je Světluška? Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Pomáhá dětem a dospělým s těžkým zdrakovým postižením.

Autorkou tohoto kalendáře, již devátého v řadě pro Světlušku, je letos právě brněnská ilustrátorka a autorka kresleného humoru paní Vlasta Švejdová. Tato velmi milá dáma se krom jiného věnuje i charitě. Již několik let spolupracuje s brněnskou agenturou Antipol a spolu s ní připravila tento kalendář na pomoc Světlušce.
Kvalitu papíru a tisk kalendáře od počátku garantuje společnost Model Obaly, největší výrobce lepenkových obalů v České republice a generální partner kalendáře.

Tyto velkoformátové kalednáře se staly za dobu své existence vyhledávaným sběratelským artiklem. V minulých letech tak již vyšel kalendář s obrazy Marie Plotěné, Alois Mikulka, František Tichý a další.

Kalendář můžete zakoupit u vybraných prodejců Knihkupectví Kanzelsberger na celém území ČR, Neoluxor Praha, ACADEMIA Praha, Knihkupectví Barvič a Novotný Brno, Galerie Hřebíček, Knihkupectví Otava v Jihlavě, Západočeská galerie V Plzni. Na internetu pak na www.iumeni.cz. Firemní objednávky zařídíte na www.antipol.cz.

O Nadačním fondu Českého rozhlasu

foto k článkuFond byl zřízen zakládací listinou ve formě notářského zápisu dne 22. 11. 2000. Vznikl zápisem do nadačního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl N, vložka 371 dne 15. 12. 2000.

Účelem fondu je:
podpora rozvoje kultury a všech forem umění, zvláště mladé talentované umělce ze sociálně slabých rodin či jinak handicapované, podpora rozvoje a rozšiřování vzdělávání, zejména modelových a průkopnických projektů a aktivit volného času zaměřených na děti a mládež, podpora v oblasti sociální a zdravotní, poskytování charitativní a humanitární pomoci.
Stěžejním projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu je Světluška. Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě - bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů.

Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 66 000 dobrovolníků a miliony dárců. Připojte se také.

Vlasta Švejdová

foto k článkuNarodila jsem se 22.7.1946 v Brně. Vystudovala jsem Střední uměleckoprůmyslovou školu/ 1960-1964/ obor drobný umělecký průmysl-loutkářství a hračky u prof. Karla Langra.

Na počátku své umělecké dráhy jsem se věnovala novinové ilustraci a především psaní krátkých příběhů a pohádek, které jsem ilustrovala./ Rovnost/.Byla jsem plná humoru a velice rychle jsem se stala kmenovou autorkou časopisu DIKOBRAZ.

foto k článkuV osmdesátých letech jsem spolupracovala s Filmovým studiem Barandov a vytvořila 7 kreslených filmů. Film Matka? získal první cenu na filmovém festivalu Červeného kříže a Červeného půlměsíce ve Varně roku 1983. Pro Zlínské filmové studio jsem vytvořila film „O křečkovi.“ V devadesátých letech jsem pro televizi v Brně se stala výtvarnicí pro pohádku O bojácném Floriánkovi.

Napsala a nakreslila jsem dvě knížky pro děti: „Kaštánek“ a „Na hradě už nestraší.“ Ilustrovala jsem 100 knížek převážně pro děti. Bylo mi ctí ilustrovat mnoho učebnic. Také radostí pro mne bylo ilustrovat CD pro gramofonové závody, bylo to 35 titulů.
V současné době se věnuji převážně olejomalbě a perokresbě. Tato tvorba je určená spíše dospělým. Ale pro děti, díky Bohu stále je nějaká hezká kniha přichystaná . Jsem nositelkou ceny Pohádkový zvoneček.
Mám dvě dcery dva syny, pět vnuček a jednoho vnoučka a jednu pravnučku.

Zdroj: www.rozhlas.cz/svetluska/kalendar/
www.vlastasvejdova.cz/

Nástěnný kalendář výtvarnice Vlasty Švejdové pomáhá Světlušce ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Informace o knize

Název: Kalendář pro Světlušku
Autor: Vlasta Švejdová
Rok vydání: 2016

Koupit tuto knihu u nás

Další články

Umění a design - obrázek

Tvary Evy Pitříkové

Eva Piříková je známa především tapiseriemi, který zasvětila téměř celý svůj život. Její tvorba je výkladem jejího obdivu k přírodě a vyjádřením jejího vztahu k ní a je v … Celý článek

Umění a design - obrázek

Jak se daří české ilustraci?

Zatímco dospělí si na knihy bez obrázků již zvykli, dětem je naštěstí ještě dopřáváme. Dětské knihy se tak staly takřka výlučným prostorem pro současnou českou ilustraci, … Celý článek

Umění a design - obrázek

Dobrodružný svět Pavla Čecha

Navštívit malíře Pavla Čecha v jeho ateliéru je jako vstoupit do dobrodružného příběhu a vše, o čem jste dosud jen snili se stane skutečností. Čas se zastaví a Vy se vrát … Celý článek

Umění a design - obrázek

Grafiky Petra Poše

Petr Poš si svými grafikami vybudoval pevné místo na scéně české grafiky. Zdánlivě lehce filozofujícím způsobem nám ukazuje nás samé. Vždy s vtipem, ironií a sarkasmem, k … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

Jubilejní 50.ANTIQUE - prodejní veletrh starožitností Praha 18-21.4.2024 - imgReklama