Národní muzeum se přesouvá za návštěvníkem domů

Události - obrázek

Národní muzeum se přesouvá za vámi do online prostředí. Výstavy si můžete užívat i z pohodlí a bezpečí domova. Zapněte si počítač a společně s našimi kurátory prozkoumejte aktuální i již ukončené výstavy. Vřele doporučujeme.





Výběr z bohaté nabídky online výstav Národního muzea

Všechny on-line programy Národního muzea si můžete poslechnout ZDE

Sblížení: Lidé a velké šelmy Šumavy

Výstava vás provede půl stoletím starým příběhem návratu rysů a vlků do šumavské přírody a prostřednictvím poznatků z dlouhodobého monitoringu vás nechá nahlédnout do skrytého života těchto tajemných zvířat.

Korona v muzeu!

foto k článkuJak získat 99 tisíc dukátů? Jak se naši předkové chránili před nakažlivými nemocemi před objevem očkování a antibiotik? Zapomenutá světice svatá Korona, která se díky COVID-19 stala opět populární.

1620. Cesta na horu

Výstava ke 400. výročí bitvy na Bílé hoře ilustruje tehdejší situaci v zemích Koruny české – náboženskou realitu, velmocenské ambice, situaci v habsburském rodě.

Lvem mě nazývají

Nejstarší český symbol a jeho cesta českými dějinami od poloviny 13. století do současnosti.

Slavní čeští skladatelé

Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Leoš Janáček a Bohuslav Martinů – čtyři velká jména české hudby, která se stala světovým fenoménem. Přijměte virtuální pozvánku na připravovanou výstavu Slavní čeští skladatelé v Historické budově Národního muzea.

Národní muzeum v éře Československa

Online výstava u příležitosti 202. výročí založení Národního muzea provází historií instituce ve 20. století a také významnými událostmi, které se v tomto období kolem něj odehrávaly.

Račte vstoupit do divadla

Divadelní cedule, plakáty, ale i další exponáty ilustrující divadelní tvorbu na výstavě v Nové budově Národního muzea.

Národní muzeum nabízí i mnohé další online programy. Chvíle strávené doma Vám tak jistě zpříjemní a zpestří.

Národní muzeum se přesouvá za návštěvníkem domů ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

On-line programy Národního muzea si můžete poslechnout ZDE

Další články

Události - obrázek

Tento dřevoryt z knihy Hetéry byl za Rakouska konfiskován - Výtvarné umění ve sb …

V Galerii KODL se do 19. února představují výtvarná díla z majetku významného pražského antikváře a sběratele JUDr. Viléma Trmala. Celý článek

Události - obrázek

REMBRANDTOVA VÝSTAVA PRODLOUŽENA

Národní galerii se podařilo prodloužit výstavu Rembrandt: Portrét člověka až do 21. března! Výstava, s níž hned několikrát zahýbala pandemie koronaviru, měla původně skon … Celý článek

Události - obrázek

Radim Schreiber pro Světlušku

Kalendář pro Světlušku má každoročně na starosti jiný autor. Pro rok 2021 se jím stal český fotograf Radim Schreiber, rodák z Liberce žijící už dvacet let v americké Iowě … Celý článek

Události - obrázek

V ČR se od pátku znovu zavřou muzea, galerie a památky

Po 15 dnech se v Česku znovu uzavřou muzea a galerie. Vláda dnes rozhodla, že život v zemi se bude od pátku 18. prosince znovu řídit čtvrtým stupněm protiepidemického sys … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama