Kniha jako bezpečná investice: Podívejte se na novou limitovanou edici Labyrint světa a ráj srdce

Recenze - obrázek

V poslední době nabírá na popularitě investování do knih, je to oblíbený celosvětový trend, který sebou přináší i kulturní nebo historický podtext. Tak se na to podíváme. Je opravdu vhodné uložit peníze do knihy a na co je potřeba brát zřetel?

foto k článkuInvestiční knihy jsou vždy vyráběné v limitovaných číslovaných edicích, kdy vydavatel garantuje, že v budoucnosti nebude udělán dotisk. Obsahují podpis autora nebo další hodnotné vychytávky, jako například staré knihařské postupy, včetně typografie, originální grafické zpracování, někdy i poctivou řemeslnou výrobu.

foto k článkuJsou to hodnotná umělecká díla, která nejen pro milovníky umění, ale i pro investory představují bezpečnou a bezproblémovou investici. Nemusíte řešit skladování, převoz nebo péči o dílo, jako například u starých modelů aut či obrazů. Můžete si jednoduše udělat místo v knihovně, pracovně nebo v obýváku a těšit se tak každodenním pohledem na zakoupené dílo. Investice do knih jsou tu od starověku a určitě ne náhodou. Je to totiž i potrava pro duši a svým majitelům přináší radost, kterou mohou časem předat dál svým potomkům nebo rovnou hodnotně obdarovat své nejbližší či obchodní partnery. Proto se společnost Lakara London rozhodla finančně podpořit vydání skvostného díla Labyrint světa a ráj srdce od Komenského. Toto dílo je nejvýznamnějším filozofickým spisem napsaným v češtině. V tomto exkluzivním velkoformátovém vydání s jedinečnými kolážemi od mistra svého oboru, Miroslava Huptycha, je naprosto výjimečným skvostem na našem trhu.

foto k článkuV knize najdete původní text z roku 1623 a verzi upravenou do současného jazyka, 54 ilustrací a jednu signovanou litografii již zmíněného mistra. Miroslav Huptych je významný český výtvarník, editor, básník a arteterapeut. Originální ilustrace vznikali v průběhu několika let. V devadesátých letech vytvořil první cyklus 13 koláží Labyrint světa a ráj srdce. V roce 2019 mu Národní pedagogické muzeum J. A. Komenského udělilo medaili za šíření odkazu učitele národů.

foto k článkuGrafickou podobu knihy vytvořil Pavel Růt, jeden z nejlepších současných českých grafiků, který pro knihu navrhl speciální písmo. Hodnotu tohoto díla představuje i unikátní umělecká vazba, která je ručně vyrobena z jednoho kusu kůže, kdy při výrobě bylo nutné oživit zapomenuté knihařské postupy a znovu se učit dávným řemeslům. Výroba vazby jedné knihy trvá pět dnů poctivé práce. Majitelé dílny, kteří se postarali o tuto jedinečnou vazbu, jsou držiteli ceny Mistr knihařského řemesla.

foto k článkuKnihu vydalo nakladatelství Práh pod vedením majitele Martina Vopěnky, který je známý český spisovatel, nakladatel a předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů. O limitované edici uvádí: „Ve výsledku se tak jedná o mnohem víc než o vydavatelský záměr. Každý jsme do přípravy této knihy dali kus svého života a srdce.“ Ve spolupráci nakladatelství Práh a společnosti Lakara London, která vytváří prostředí pro podporu etických a ekologických projektů, vzniklo celkem 98 kusů tohoto limitovaného formátu ve třech cenových kategoriích. Základní provedení limitované edice za 37.000 Kč, vyšší provedení za 47.000 Kč a nejvyšší speciální provedení limitované edice za 77.000 Kč.

Kniha jako bezpečná investice: Podívejte se na novou limitovanou edici Labyrint světa a ráj srdce ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Informace o knize

Název: Labyrint světa a ráj srdce - Jan Amos Komenský, Miroslav Huptych - Limitovaná sběratelská edice
Autor: Jan Amos Komenský, ilustrace Miroslav Huptych
Rok vydání: 2021

Koupit tuto knihu u nás

Další články

Recenze - obrázek

Fotografická art kniha Barbory Jelínkové Rozpomenutí s portréty Vilmy Cibulkové, …

Renomovaná fotografka Barbora Jelínková vydává pozoruhodnou fotografickou art knihu Rozpomenutí. Celý článek

Recenze - obrázek

Sběratelská kolekce: Tento výtisk má číslo...

Ačkoliv v Čechách zatím není tradice sběratelství knih natolik rozvinutá navzdory velmi významné avantgardní bibliofilní produkci začátkem minulého století, můžeme i dnes … Celý článek

Recenze - obrázek

Evropan Adolf Loos. Nejen brněnské stopy

U příležitosti 150. výročí narození Adolfa Loose vydalo na sklonku roku 2020 Muzeum města Brna ve spolupráci s Fakultou výtvarných umění VUT v Brně reprezentativní publik … Celý článek

Recenze - obrázek

Dojmy z výstavy pařížských umělců ze Španělska v Ostravě

Výstava představila menší, ale pozoruhodný výběr obrazů, které vznikly ve 40. letech 20. století. Jak je uvedeno v úvodním slovu k výstavě, valná většina obrazů se v česk … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama