Podzimní eAukce Arthouse Hejtmánek

Aukční zpravodajství - obrázek

Podzimní období patří aukcím umění. Díky koronaviru doplnily mnohé renomované aukční síně sálové aukce o aukce on-line. Nejbližší eAukce Arthouse Hejtmánek proběhla 13. 10. 2020 a mnohé položky se vydražili o mnohonásobek výš než byly vyvolávací ceny, což potvrzuje zájem sběratelů o on-line dražby.

Ve výběru dražených předmětů se nachází přes 300 položek od obrazů, grafiky, bibliofilií, nábytku či jiných starožitností. Výběr obsahuje i zajímavou kolekci motoristických pohárů a předmětů nebo africké rituální masky z Pobřeží slonoviny ze 70. let 20. století.

Zvýšený zájem očekává aukční síň také u nábytku i starožitností. „Důvodem zvýšené poptávky je i to, že se lidé v době vynucené izolace zřejmě začali víc zajímat o estetiku prostředí, v němž žijí, a rozhodli se do něj investovat. Šance získat cenné kusy pohodlně z domova navíc láká na aukční trh nové kupující, pro které se přihazování prostřednictvím kliků stává určitým druhem sportu a kteří zároveň vědí, že v případě renomovaného aukčního domu získají dílo opravdu kvalitní a s ověřeným původem,“ vysvětluje Hejtmánek.

Mezi nesporně zajímavé položky patří např. romantický motiv od dánského malíře Louis Grulitta nebo městská krajina Paříže v pojetí českého malíře z Jindřichova Hradce Gustava Böhma. V nabídce se ale také nachází zajímavé knižní bibliofilie. Oku zkušeného sběratele jistě neunikne např. šestiboká kubistická dóza Pavla Janáka

Odkaz na všechny dražené položky na LiveBid ZDE

Aukční tipy Podzimní eAukce Arthouse Hejtmánek

foto k článku190. GUSTAV BÖHM 1885 - 1974 – PAŘÍŽ
1925, olej na dřevě, 37,5 x 46 cm (v x š)
Městská krajina Paříže v pojetí českého malíře z Jindřichova Hradce.
signováno levo dole "Gustav Böhm
vyvolávací cena: 1000 Kč
prodáno za: 19 000 CZK

Gustav Böhm (nar.1885 v Jindřichově Hradci, zemřel 1974 v Paříži), malíř, žák vídeňské akademie, člen vídeňského Künstlerhausu, v roce 1938 emigroval do Francie. Působil v Brně. Moravská galerie vlastní hned několik jeho prací, olejomaleb, kreseb i grafik. V jeho pracích se objevují krajiny, motivy městských ulic (Paříž, Kodaň, Brno), ale i pohledy do interiérů a každodenního života. 

foto k článku31. LOUIS GURLITT 1812 - 1897 - DŮM NA PLÁŽI V SORRENTU
1843 Olej, plátno 32 x 47,5 cm Vpravo dole Gurlitt
Romantický motiv od dánsko-německého malíře, který má analogii v Kunsthalle Hamburg. Jeho malby jsou zařazeny i v Royal collection v Londýně.
vyvolávací cena: 5 000 CZK
prodáno za: 46 000 CZK

Heinrich Louis Theodor Gurlitt (8. března 1812 - 19. listopadu 1897), nazývaný také Louis Gurlitt , byl dánsko-německý malíř krajin. Jeho bratr byl skladatel Cornelius Gurlitt a jeho syn byl architekt a historik umění nazývaný také Cornelius Gurlitt .

foto k článku173. PAVEL JANÁK 1882 - 1956 - ŠESTIBOKÁ KUBISTICKÁ DÓZA
20. léta 20. století Malovaná pórovina 12 cm Dóza Pavla Janáka dle návrhu vzniklého kolem roku 1911. Výroba Graniton. Literatura: Český kubismus – architektura a design 1910–1925, kat. č. 221, s. 276. Fronek J., Artěl umění pro všední den 1908 – 1935.
vyvolávací cena: 1 000 CZK

foto k článku372. ŠERÝCH - SBĚRATELSKÁ MONOGRAFIE
1993 38 x 30 cm Sběratelská monografie Jana M. Tomeše o tvorbě Jaroslava Šerýcha v původních deskách s přiloženým natočeným filmovým materiálem na videokazetě. Celkem 135 stran.
vyvolávací cena: 500 CZK
prodáno za: 1 500 CZK

Podzimní eAukce Arthouse Hejtmánek ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Podzimní online aukce
Arthouse Hejtmánek
29. září - 13. října 2020
Odkaz na LiveBid ZDE

Další články

Aukční zpravodajství - obrázek

České výtvarné umění na aukci v Londýně

Londýnská Sotheby s zahájí 5. listopadu online aukci „20th Century Art: A Different Perspective“, na které se představuje i deset děl předních současných českých umělců. … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Benefiční aukce umění bude!

Chystaná 24. benefiční aukce umění Nadace EURONISA se uskuteční navzdory všem známým okolnostem. Její dražební průběh se ale přemístí do virtuálního světa, na internet. Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Předaukční výstava v Galerii KODL

Předaukční výstava 250 mimořádných a vzácných uměleckých děl probíhá v prostorách Galerie KODL od 5. října do 28. listopadu. Výstava bude zakončena aukcí na pražském Žofí … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Výstava obrazů meziválečné moderny z podzimní aukční kolekce Galerie KODL

Vybraná díla z podzimní aukce Galerie KODL byla během letních měsíců představována v několika tematických cyklech. Jako poslední se představuje meziválečná moderna, zasto … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - expluzivní publikace pro milovníky krásných knih i sběratele - imgReklama