Benefiční aukce umění bude!

Aukční zpravodajství - obrázek

Chystaná 24. benefiční aukce umění Nadace EURONISA se uskuteční navzdory všem známým okolnostem. Její dražební průběh se ale přemístí do virtuálního světa, na internet.

Aby proběhlo vše dle regulí, tak partnerem pro tuto aukci se stala renomovaná internetová aukční síň Prague Auctions. Ta na svých stránkách www.pragueauctions.com pozve všechny zájemce o umění i naše podporovatele, aby se zapojili do klání o velmi zajímavá díla. Internetová dražba se uskuteční v sobotu 21. listopadu od 14 do 20 h.

Předcházet jí bude předaukční výstava uměleckých děl, která bude zahájena ve čtvrtek 12. 11. od 17 h v Oblastní galerii Liberec. Přehlídka předmětů darovaných českými umělci potrvá do pátku 20. listopadu do 12 h. Návštěvníkům bude po dobu výstavy nabídnuto za jejich finanční příspěvek zúčastnit se slosování o láhev kvalitního italského vína a obdržet kalendář pro rok 2021 vydaný k 25 letům trvání Nadace EURONISA. V případě, že vládní proticorona opatření nedovolí otevření Oblastní galerie Liberec, pak umožníme po předchozí domluvě díla si prohlédnout v kanceláři nadace. Současně uvažujeme o virtuální prohlídce uměleckých děl.

Sobotní aukce bude zahájena vysíláním na facebookovém profilu Nadace EURONISA za podpory náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radky Loučkové Kotasové. Ta nad celým projektem přijala záštitu a podpořila jej i finančně na jaře tohoto roku, kdy byla ve funkci radní Libereckého kraje.

Celkem 180 uměleckých předmětů od 125 českých výtvarníků si můžete prohlédnout v reprezentativních prostorách Oblastní galerie Liberec. Svá díla do aukce věnovali zdarma všichni autoři a dárci, např. Tomáš Bím, Jiří Anderle, Vlastislav Janáček, Pasta Oner, Kája Saudek, Jaroslav Wasserbauer, František Hodonský, Jiří David a mnoho dalších. Nadace EURONISA jim vyjadřuje velký dík! Dále pak děkujeme Oblastní galerii Liberec, generálnímu partneru Warmnis s.r.o. a hlavním partnerům ČSOB a.s., Texo Plus s.r.o.

Díla si je možné současně prohlédnout již v průběhu října na www.pragueauctions.com a v tištěném aukčním katalogu, který si případní zájemci mohou objednat na čísle 777 363 171.

Benefiční aukce Nadace EURONISA vynesly od roku 1997 již více než 15 miliónů korun a patří k tradičním regionálním akcím. Nákupem uměleckého díla můžete udělat radost nejen sobě, ale třeba obdarovat i své blízké originálním vánočním dárkem, a zároveň tak pomůžete potřebným lidem žijícím v Euroregionu Nisa.

Křesťanská Nadace EURONISA vznikla v roce 1995 z podnětu libereckého sboru Jednoty bratrské. Od svého založení rozdělila potřebným přes 36 milionů korun a podpořila jimi více než tři sta organizací. Finanční prostředky nadace získává nejen z výnosů nadačního jmění, ale i z darů firem a jednotlivců či z benefičních akcí. Další aktivitou je veřejná sbírka „Pozvedněte slabé!“, jejímž patronem je herec Jiří Lábus.

Více na Nadace EURONISA

Benefiční aukce umění bude! ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Další články

Aukční zpravodajství - obrázek

Obklopte se krásou. Aukční síň Arthouse Hejtmánek chystá aukci, nabídne díla při …

Královnu moří, vrcholné dílo série přístavů a bárek Jana Zrzavého, idylickou Zimu od Josefa Lady se zavátou vesničkou a sněhulákem, kubistický pokoj navržený Josefem Gočá … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

České výtvarné umění na aukci v Londýně

Londýnská Sotheby s zahájí 5. listopadu online aukci „20th Century Art: A Different Perspective“, na které se představuje i deset děl předních současných českých umělců. … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Podzimní eAukce Arthouse Hejtmánek

Podzimní období patří aukcím umění. Díky koronaviru doplnily mnohé renomované aukční síně sálové aukce o aukce on-line. Nejbližší eAukce Arthouse Hejtmánek proběhla 13. … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Předaukční výstava v Galerii KODL

Předaukční výstava 250 mimořádných a vzácných uměleckých děl probíhá v prostorách Galerie KODL od 5. října do 28. listopadu. Výstava bude zakončena aukcí na pražském Žofí … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama