Veletrh Antique se zaměří na investiční potenciál starožitných šperků

Události - obrázek

Ve dnech 20. až 23. dubna 2017 se bude na Novoměstské radnici v Praze konat 39. veletrh starožitností Antique. Tentokrát se zaměří na téma starožitných šperků jako bezpečného způsobu uložení rodinného bohatství „na horší časy“.

foto k článku„Historie, a to i ta relativně nedávná, je plná nenadálých zvratů, které nutily lidi odcházet do emigrace, ukrývat se nebo řešit nečekané existenční potíže. Často si přitom s sebou nemohli vzít víc než jen pár osobních věcí. V takových případech byl drobný starožitný šperk nezřídka jedinou možností, jak zachránit alespoň část rodinného majetku a díky němu začít nový život někde jinde,“ říká Jan Neumann, prezident Asociace starožitníků, která veletrh pořádá.

foto k článkuPrávě na příběhy rodinných šperků, které v dobách válek, revolucí, krizí, měnových reforem a jiných dějinných zvratů posloužily jako snadno přenosný a dobře prodejný cenný majetek, chce Asociace v souvislosti s veletrhem upozornit. A připomenout také vývoj cen starožitných šperků, jiných drobných předmětů a drahých kovů v posledním desetiletí – a tedy i jejich investiční potenciál.

foto k článku„Ceny šperků šly v minulých letech nahoru, protože narůstá cena zlata i drahých kamenů, i když u cen šperků se neprojevují běžné výkyvy ceny zlata,“ říká Simona Šustková, viceprezidentka Asociace starožitníků, a dodává: „Netýká se to ale všech šperků. Novodobé šperky vyráběné strojově mají někdy sotva cenu zlata, které bylo pro jejich výrobu použito.“ Největší zájem je podle ní o starožitné šperky do 30 tisíc korun, zejména náušnice a náramky, ale také o pánské šperky, jako jsou prsteny, manžetové knoflíky nebo jehlice do kravaty.

foto k článkuExpozice jednotlivých vystavovatelů na tomto veletrhu ve zvýšené míře představí starožitné šperky z různých historických období, a to včetně šperků antických, které budou součástí expozice pořadatelské Asociace starožitníků.

foto k článkuVeletrh Antique je tradičně jediným veletrhem v Česku, na němž své exponáty představují výhradně předem registrovaní a ověření vystavovatelé z řad českých starožitníků. Asociace starožitníků ho pořádá dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Návštěvnost veletrhu se za rok pohybuje mezi 15 až 16 tisíci lidí, předpokládaný obrat je mezi 30 a 50 mil. Kč za jeden veletrh. Návštěvníci jsou z velké části tvořeni laickou veřejností, která si díky veletrhu mapuje český trh se starožitnostmi a získává základní orientaci v jejich cenách.

foto k článkuAsociace starožitníků, z.s., sdružuje obchodníky se starožitnostmi a jejími členy se mohou stát také majitelé soukromých galerií, antikvariátů a uměleckých aukčních síní, soudní znalci či restaurátoři. Asociace usiluje o odborný rozvoj soukromého i veřejného sběratelství v České republice a profesionální podnikání v oblasti obchodu se starožitnostmi. Provozuje Rudolfinskou akademii, dvouleté rekvalifikační studium, které poskytuje komplexní vzdělání v oblasti dějin umění a užitého umění. Každý půlrok asociace pořádá prodejní veletrh Antique, na němž starožitníci představují veřejnosti nejzajímavější exponáty ze své nabídky. Asociace je členem Mezinárodní konfederace obchodníků s uměleckými díly C.I.N.O.A. Více informací na www.asociace.com.

Kontakt pro další informace: Lukáš Novák, pr@asociace.com, tel. 724 255 725

Veletrh Antique se zaměří na investiční potenciál starožitných šperků ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Další články

Události - obrázek

Jindřich Růžička: Ten stůl však už tam nestojí...

Po dvou velkých retrospektivách v Náchodě a v Novém Městě na Moravě, které představily celé široké spektrum tvorby Jindřicha Růžičky, se tentokráte autor rozhodl vystavit … Celý článek

Události - obrázek

Eberhard Havekost - Logik

Galerie Rudolfinum uvádí výstavu německého malíře Eberharda Havekosta, jednoho z čelních představitelů nové generace malířů, kteří ve své tvorbě užívají digitální vizuáln … Celý článek

Události - obrázek

Kontemplace nad měděnou destičkou

Od 1. 3. 2017 je v Galerii Hollar k vidění výstava pěti grafiků nazvaná „Světlo v mezzotintě“, která představuje jejich grafické listy prováděné touto technicky náročnou … Celý článek

Události - obrázek

Amazonka s aurou

Od 2. března se v Galerii u Betlémské kaple koná výstava Margity Titlové-Ylovsky nazvaná „O čem víme“. Klíčovým tématem celého výstavního projektu je „magický dotyk“ doty … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - expluzivní publikace pro milovníky krásných knih i sběratele - imgReklama