Nové programy v MG !! / Rodinná odpoledne

Události - obrázek

Vezměte svou babičku do galerie! Zajděte s dětmi na výstavu a zažijte společně zábavu. Připravili jsme pro vás pravidelná nedělní setkání, která se budou konat vždy třetí týden v měsíci v odpoledních hodinách.

Nový program je věnován rodinám s dětmi od 5 let. Vytváříme nový prostor pro setkání napříč generacemi, ve kterém se seznámíme s aktuálními výstavami Moravské galerie v Brně, na které následně navážeme výtvarnými aktivita mi. Hravou formou i za pomoci pracovních listů budeme pracovat na samostatných nebo společných úkolech se zapojením všech členů rodiny. Průběh a obsah programu se bude odvíjet od jednotlivých výstav. Čeká vás živý dvouhodinový program, malé občerstvení a přátelské prostředí!

Začínáme 15. 3. 2015 ve 14.30 h setkáním ve výstavě Brno — moravský Manchester!

foto k článkufoto k článkufoto k článku

Detektiv na moravském Manchesteru

Neděle 15/3/2015 14.30 h
Uměleckoprůmyslové muzeum, Husova 14

Provedeme vás historií moravského Manchesteru a textilního průmyslu v Brně. Budeme sledovat historickou nit příběhu rodů továrníků, ale i děl níků v továrnách. Kromě textilních továren se během 18. století v Brně budovaly školy, kostely, obytné domy a vznikaly nové ulice. Některé továrny a budovy už zanikly, některé ještě stojí. Společně podnikneme cestu časem a ve výtvarné dílně se pokusíme vyt vořit mentální mapu, která bude sledovat textilní průmysl a rozkvět města Brna. Vytvoříme záznamy budování a zanikání továren. Výsledkem společných aktivit bude společná kniha!

Nerušit! Točíme.

Neděle 19/4/2015 14.30 h
Pražákův palác, Husova 18

Přijďte s e seznámit s výstavou plnou poetických sociologických průzkumů, fotografií a filmů, která nabízí pohled do doposud opomíjeného období brněnské avantgardní skupiny Devětsil. Představíme si tehdejší filmové scénáře, které byly zfilmovány až při příležitosti uvedení výstavy brněnského Devětsilu v Moravské galerii v Brně v roce 2014. Vytvoříme si vlastní kreslený nebo fotografický scénář vycházející z vybrané fotografie nebo bá sně.

Barokní selfíčko

Neděle 17/5/2015 14.30 h
Místodržitelský palác, Moravské nám. 1a, Barokní sál

Jak bylo důležité vyjádřit pohyb, emoce a hnutí nitra v barokním portrétu, se přesvědčíme na výstavě „Kupezky. Mistr a jeho okruh“. Společně si představ íme významné portréty barokních osobností a ve výtvarné části se pokusíme vytvořit originální rodinný self - portrét současnými výtvarnými a technickými prostředky.

Za finanční podpory statutárního města Brna.

Nutno objednat předem na martina.kopecka@moravska - galerie.cz nebo tel.: 532 169 151. V 50 Kč/osoba, R 140 K č (max. 5 osob)

Zdroj: www.moravska-galerie.cz

Nové programy v MG !! / Rodinná odpoledne ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Další články

Události - obrázek

Czech Grand Designéry roku 2014 jsou Dechem

V sobotu 14.3.2015 byly vyhlášení vítězové cen Czech Grand Design za rok 2014. Cena, kterou bylo letos kimono od módní návrhářky Moniky Drápalové, byla udělena celkem v j … Celý článek

Události - obrázek

ZaHOŘ PRO UMĚNÍ v Týdnu výtvarné kultury

Týden výtvarné kultury „oživuje“ Brno již šestým rokem. Letos začíná 9. března 2015 v Domě umění města Brna, v den výročí narození popularizárota umění Igora Zhoře. Celý článek

Události - obrázek

Rudolfinum otevřela výstavu o fenoménu modelování

Pražská Galerie Rudolfinum otevřela ve čtvrtek 28. ledna výstavu Model. Jak její název napovídá, návštěvníci budou moci zhlédnout výtvory několika současných českých i za … Celý článek

Události - obrázek

8. ročník Ceny kritiky za mladou malbu 2015

Téma soutěže Malba a její přesahy charakterizuje soutěž Ceny kritiky za mladou malbu i pro 8. ročník 2015. Zadání je chápáno v kontextu tvůrčího vývoje umělce, tj. umělec … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

Jubilejní 50.ANTIQUE - prodejní veletrh starožitností Praha 18-21.4.2024 - imgReklama