Open Call - Zapojte se do výstavy Zlin Design Weeku

Události - obrázek

Týdenní festival designu Zlin Design Week spouští Open Call. Své místo v prostorách Zlínského zámku mohou získat designéři do 30 let, ateliéry, umělecké fakulty a studenti uměleckých vysokých škol, kteří zašlou své práce na téma SPOLUPRÁCE do 14. 2. 2020.

Zlin Design Week otevírá brány největší výstavy festivalu. Zájemci mohou přihlásit projekt či produkt, který vznikl na základě SPOLUPRÁCE.

„Letošní téma úzce souvisí se smyslem Zlin Design Weeku jako takovým. Zlin Design Week slouží jako platforma pro setkávání, sdílení zkušeností a inspiraci. Ptáme se, jak probíhá společná tvorba mladých designérů či univerzit se zajetými značkami, co oběma světům tato SPOLUPRÁCE přináší, kterými obory se může design inspirovat a naopak,“ popisuje výstavu její šéfkurátorka Romana Veselá. Během jednoho týdne Zlin Design Week ukáže, co může přinést otevřenost a ochota se dělit a že spolupracovat má smysl.

foto k článkuVystavovat se budou brealizované i nerealizované práce, které vznikly spojením s firmou nebo institucí z komerčního i nekomerčního sektoru. Může se jednat o projekt ateliérů, samostatné aktivity studentů s konkrétní firmou/institucí nebo hotové výstavní projekty, pro které bude připravena zvláštní sekce. Podmínkou je, že přihlášená práce nesmí být starší 5 let.

Své návrhy mohou zájemci zasílat prostřednictvím formuláře do 14. 2. 2020. Nezávislá odborná porota vybere projekty, které v květnu Zlin Design Week představí na společné kurátorské výstavě. Více informací najdete na webových stránkách www.zlindesignweek.com/2020/.

foto k článkuJiž pošesté se na Zlínském zámku a jeho přilehlých prostorách od 1. do 8. května 2020 uskuteční festival Zlin Design Week. Město ožije výstavami, workshopy, Konferencí Zlin Design Week nebo soutěží pro mladé designéry Best in Design. Organizátorem akce je Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.



BEST IN DESIGN

Staňte se designérem roku v mezinárodní soutěži Best in Design!

foto k článkuMezinárodní soutěž Best in Design opět umožňuje realizovat své vize a otevírá dveře novým příležitostem. Vyhrát až 1000 € můžete i Vy, pokud je Vám méně než 30 let a máte práce, které nejsou starší než dva roky. Zájemci se mohou přihlásit do 29. Února 2020 přes registrační formulář na www.bestindesign.cz. Vyhlašovatelem akce je festival Zlin Design Week.

Soutěž Best in Design je příležitostí pro mladé designéry, kteří si přejí být objeveni nebo chtějí posunout svou tvorbu vpřed. Zájemci mohou soutěžit v jedné ze tří kategorií – Fashion Design, Communication Design, Industrial & Product Design.

Do soutěže se mohou hlásit nejen jednotlivci, ale i kolektiv autorů, který má co nabídnout a má zájem soutěžit s designéry z celého světa. Přihlášky jsou zcela zdarma a zájemci mohou přihlásit všechny své práce, které vznikly po 1. 1. 2018. Výhry v jednotlivých kategoriích se pohybují od 200 € až po 500 €. Absolutní vítěz si spolu s titulem Best in Design 2020 odnese taky 1000 €.

„Tento ročník soutěže je už jedenáctý v pořadí. Rok co rok se snažíme oslovit a zapojit ještě více českých, slovenských a zahraničních škol. Do minulého ročníku se zapojilo 52 zemí z celého světa a letos bychom chtěli dosáhnout minimálně stejného čísla,“ uvedla hlavní organizátorka soutěže Erika Kľúčiková.

Soutěží prošla celá řada designérů, kterým účast pomohla ve svém oboru prorazit. Odstartovala kariéru například Denise Lukáčové, které si všimla sklářská společnost LASVIT, Rectangle boty Marie Niny Václavkové byly k vidění v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a Fashion designér Lukáš Krnáč v roce 2017 prezentoval svou módní kolekci na Mercedes Benz Prague Fashion Weeku.

foto k článkuO tom, kdo získá titul Best in Design 2020, rozhoduje odborná porota. V minulém ročníku v ní zasedli například Libor Jelínek (creative director ve studiu Dynamo design) nebo Ladislav Škoda (vedoucí designového a vývojového centra v Tescomě). Výherci budou oceněni 1. května 2020 na Opening Zlin Design Week.

Soutěž Best in Design je již šestým rokem nedílnou součástí festivalu Zlin Design Week, který od 1. do 8. května 2020 promění Zlín v město designu. Akci pořádá Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Open Call - Zapojte se do výstavy Zlin Design Weeku ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Další články

Události - obrázek

Dvě originální umělkyně ve Ville Pellé

Villa Pellé představí v únoru dvě originální umělkyně: Barboru Myslikovjanovou a Janu Horálkovou Celý článek

Události - obrázek

Čtvrtý ročník soutěže Czech Nature Photo je zahájen

Od úterý 14. ledna již mohou fotografky a fotografové přírody přihlašovat své nejlepší snímky do soutěže Czech Nature Photo. Pro čtvrtý ročník jsou vyhlášeny nové kategor … Celý článek

Události - obrázek

Národní galerie Praha v roce 2020

V roce 2020 představí Národní galerie Praha výstavy Rembrandta, Mikuláše Medka a buddhistického umění. Veletržní palác bude již tradičně hostit celou řadu projektů součas … Celý článek

Události - obrázek

Sochař Michal Gabriel vystavuje v galerii na zlínském zámku i v jeho okolí

Od čtvrtka 12. prosince jsou v Galerii Václava Chada na zámku k vidění sochařské kompozice Michala Gabriela „V barvě a struktuře“. Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama