Duo Neone: Michal Cimala a Michal Škapa

Události - obrázek

Trafo Gallery vystavuje světelné neonové instalace dvou známých malířů a sochařů Michala Cimaly a Michala Škapy. Online vernisáž proběhne ve čtvrtek 15. října 2020 od 19.00.

Stálá dvojice post street-artových autorů představí sérii prací založenou na principu neonu. Ačkoli pro oba autory není neon jako médium ničím novým, oba premiérově představí ucelené série prací, které jsou založeny na specifických vlastnostech tohoto vzácného plynu. Médium neonu a především jeho vlastností jde do kontrastu s oběma autory. Pro intenzivní záři neonu je potřeba ho izolovat. V případě díla Michala Škapy a Michala Cimaly jde o pravý opak. Naturel a energie obou autorů je invazivní a pro mnohé až nakažlivá. Inertní, nenápadný, přesný a jasně definovaný prvek neonů se v tvorbě a rukou této dvojice mění v expresivní nástroj určený publiku, životu a vůbec všem, kdo o to bude stát. Vzniká jakýsi oxymorón. Skoro bychom mohli říct, že slunce bude v Trafo Gallery „vycházet na západě“ a „zapadat na východě“.

Ve venkovním prostoru před Trafo Gallery chystají autoři site specific objekt z nastřádaných neonových prvků. Z fragmentů vznikne nová recyklovaná sestava, jejíž princip navazuje na letošní téma Signalu.

Výstavu doprovodí dvojjazyčná publikace shrnující dosavadní tvorbu obou autorů na pomezí malby, sochy a světelných objektů, doplněná o rozhovor kurátora Jana Kudrny s oběma autory.

Kurátor: Jan Kudrna

Duo Neone: Michal Cimala a Michal Škapa ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Duo Neone: Michal Cimala a Michal Škapa
16. 10. - 27. 11. 2020
Trafo Gallery
Hala 14, Pražská tržnice, Bubenské nábřeží 306/13, Prague 7
Online vernisáž: čtvrtek 15. října od 19.00.

Další články

Události - obrázek

PAF Olomouc 2020: umění ve veřejném prostoru, online program a nová publikace

Letošní ročník PAF Olomouc s podtitulem Domino se uskuteční od 3. do 6. prosince 2020. Celý článek

Události - obrázek

MAXIM Arboretum – výstava formou otevřených dveří ateliéru

MAXIM Arboretum – výstava formou otevřených dveří ateliéru Celý článek

Události - obrázek

ART PRAGUE 2020 - 19. ročník veletrhu současného výtvarného umění s mezinárodní …

V Praze se ve dnech 10. – 15. listopadu uskuteční již 19. ročník přehlídky současného výtvarného umění ART PRAGUE. Zájemci o aktuální dění na poli výtvarného umění budou … Celý článek

Události - obrázek

Rembrandtové pohromadě v Národní galerii

Národní galerie Praha otevřela 25. září dlouho očekávanou výstavu Rembrandt: Portrét člověka, která své zahájení posunula z jara na podzim kvůli koronaviru. Jde o rozsáhl … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama