Zlín Design Market – druhý ročník úspěšného designérského setkání

Události - obrázek

Během posledního listopadového víkendu proběhne v prostorách zlínského zámku unikátní akce spojená s přehlídkou autorské tvorby mladých designérských talentů.

Ti mají již od konce srpna možnost registrovat se a využít tak příležitost k vlastní prezentaci. Netradiční designerské setkání se letos představí pod novým názvem Zlín Design Market, který lépe vystihuje podstatu projektu a přinese veřejnosti možnost nakoupit v předvánočním období originální dárky.

foto k článkuLoňský premiérový ročník přilákal svým pestrým programem přes 2 500 návštěvníků. I letos tak bude designérské setkání založeno na obdobné koncepci. Vystaveny budou designérské počiny začínajících i již známých designérů a designérských značek. Lidé si mohou zakoupit umělecké předměty z mnoha oblastí jako například móda, doplňky, šperky, grafika apod. „Akce se uskuteční v předvánočním období, a proto bychom lidem rádi nabídli možnost, kde zakoupit neotřelé vánoční dárky a zároveň se seznámit se současnou tvorbou nadějných zlínských designérů,“ vysvětluje Miroslava Kupčíková, zástupce organizátora akce. V rámci doprovodného programu proběhnou také workshopy, přednášky, výstavy a komentované prohlídky a nově i atraktivní módní přehlídka.

foto k článkufoto k článkufoto k článku

Akce je součástí projektu Zlín Design, který vznikl pod záštitou obecně prospěšné společnosti Zlínský zámek a jeho cílem je umožnit mladým a nadějným tvůrcům prezentovat a propagovat své designérské originály. Zároveň však nabízí prostor renomovaným designérským značkám, které v mnohém inspirují a motivují začínající tvůrce i návštěvníky z řad široké veřejnosti. Zlín Design Market tak představuje akci, díky níž se organizátoři snaží o návrat ke kořenům zlínského designu a k odkazu na tradici města Zlína jako města designu.

Zlín Design Market proběhne ve dnech 28. – 29. listopadu a designéři mají možnost se registrovat až do 18. října prostřednictvím webu www.zlin-design.cz, kde také naleznou podrobnější informace k celému projektu.

Partnerem Zlín Design Marketu je i iUmeni.cz a na této akci si bude moci osobně zakoupit či prohlédnout některé z mnoha titulů, které má on-line v nabídce. Vybereme pro Vás zejména zajímavé tituly o designu či módě. A nebude chybět i široká nabídka knih pro děti.

Zdroj:www.zlin-design.cz

Zlín Design Market – druhý ročník úspěšného designérského setkání ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Další články

Události - obrázek

Holy Ways

Aleš Brázdil, Jan Gemrot, Markéta Korečková, Dušan Mravec, David Saudek, Jaroslav Valečka vystavují do 5. 11. 2015 v Galerii Europeanarts Celý článek

Události - obrázek

Bořek Šípek otevřel v Praze retrospektivní výstavu

Slavný český designér, architekt a výtvarník Bořek Šípek otevřel v pražském Tančícím domě svou rozsáhlou retrospektivní výstavu Out of Limits. Až do 28. února 2016 zde mů … Celý článek

Události - obrázek

Aukce obrazů se vracejí do Obecního domu v Praze

Exkluzivní aukce obrazů zde bude pořádat aukční síň a galerie European Arts Aukce obrazů a výtvarného umění společnosti European Arts se přesouvají do Obecního domu v Pra … Celý článek

Události - obrázek

LITR – knižní veletrh autorských a uměleckých publikací

Od pátku do neděle 9.–11. října 2015 proběhne v kulturním a komunitním prostoru W7 v Olomouci první ročník knižního veletrhu LITR zaměřeného na autorské a umělecké publik … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama