Dětská knížka Keška v galerii získala prestižní evropskou jazykovou cenu

Recenze - obrázek

Kniha Keška v galerii je nestandardní ilustrovanou učebnicí angličtiny, v níž se děti naučí anglicky, dozvědí se informace ze světa umění a vyzkouší si oblíbený geocaching přímo v prostorách galerie.

Publikaci Lucie Poslušné vydala vloni Národní galerie, nyní byla oceněna prestižní Evropskou jazykovou cenou Label, kterou společně udělují Ministerstvo školství ČR a Dům zahraniční spolupráce.

„Ocenění je pro nás mimo jiné důkazem, že stojí za to věnovat se pro galerijní prostředí trochu nestandardním projektům. Kniha Lucie Poslušné vzdělává děti zábavnou formou, vede je k zájmu o umění a dokonce je přímo motivuje k návštěvě Schwarzenberského paláce, kde mohou hledat svoji kešku,“ komentuje Petr Kaiser, ředitel Sekce vědy a výzkumu Národní galerie v Praze.

Keška v galerii kromě nekonvenčního způsobu výuky představuje také deset obrazů ze sbírek Národní galerie – od Karla Škréty přes Mikoláše Alše až po Henriho Rousseaua. Cílem publikace je poukázat na to, že jazyk není nutné studovat jako samostatný předmět. Představuje se jako pomocník při poznávání jiných oborů, v čemž spočívá její inovativnost. K její atraktivitě přispívá také její výtvarné zpracování.

Součástí učebnice jsou poslechová cvičení a krátká videa na galerijních webových stránkách http://www.ngprague.cz/keska-v-galerii-1.

Evropská jazyková cena Label

Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační projekty z oblasti jazykového vzdělávání a prostřednictvím tohoto ocenění zajistit jejich větší publicitu, inspirovat další učitele k přejímání těchto aktivit ve výuce jazyků, pomoci jim zařadit nové inovativní prvky do jazykové výuky a celkově zvýšit zájem o tuto oblast. Každoročně jsou tak oceňovány výjimečné projekty v oblasti vzdělávání.

Dětská knížka Keška v galerii získala prestižní evropskou jazykovou cenu ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Informace o knize

Název: Keška v galerii
Autor: Lucie Poslušná
Rok vydání: xxx

2017

Koupit tuto knihu u nás

Další články

Recenze - obrázek

H.U.D.B.A. je všude!

Co je hudba? Kde ji hledat? A jak ji lze tvořit? Za posledních sto let se radikálně rozšířily možnosti, jak chápat a vytvářet hudbu. Její svět se proměnil ve fascinující … Celý článek

Recenze - obrázek

Výstava „Záhada ptačího koberce“ v Národní galerii v Praze

Národní galerie v Praze připravila velice zajímavou transdisciplinární výstavu, v jejímž centru stojí nová akvizice a s ní související povídka a koníček slavného prvorepu … Celý článek

Recenze - obrázek

Knižní tipy iUmeni.cz na čtení nejenom v létě

Dětem jsme na léto a prázdniny již naložili, ale co ostatní? Myslím, že si za celoroční práci a péči, také zasloužíme v létě chvíli klidu a pohody. Proto jsme se pokusil … Celý článek

Recenze - obrázek

Bibliofilie hledá ve fotografiích Josefa Sudka čtvrtý rozměr

„Pokus o nástin čtvrtého rozměru fotografie“ zní podtitul knihy o díle Josefa Sudka. Bibliofilské vydání netradičního formátu přináší reprodukce fotografií v originálním … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - expluzivní publikace pro milovníky krásných knih i sběratele - imgReklama