Vodopád barvy a monumentální instalace v Domě umění v Brně

Události - obrázek

Výstavy Milana Housera, Roberta V. Nováka a dvojice architektů Davida Krause a Svatopluka Sládečka se veřejnosti otevřely ve středu 9.3.2016.

Malby, monumentální instalaci, fotografie i architektonické projekty představuje Dům umění města Brna ve třech nových expozicích v hlavní budově na Malinovského náměstí.

foto k článkuMalíř Houser vystavuje především instalaci Barvometrie - mohutný blok červených vertikálních nití vedoucích od světlíku k podlaze. Podle galeristů Houser vytvořil pravidelný rastr tenkých barevných "stalaktitů", vzniklých díky přirozenému stékání barviva a laku s nezvyklým využitím gravitace jako výtvarného prostředku.

foto k článkuV Galerii Jaroslava Krále návštěvníci najdou fotografie Roberta V. Nováka, známého spíše jako grafického designéra. Vybral snímky z cyklů Musaion, Krajina, Z dějin umění a Fragmenty detektivního příběhu.

foto k článku"Mám rád, když mohu sám na výstavách rozkrývat způsoby uvažování autorů, nejen pohledem na jejich jednotlivá díla, ale i na celky z děl sestavené. Především mě vzrušují impulzy, které se mohou zdát marginální a zdánlivě zanedbatelné, ale které ve mě vyvolávají pocit, že jsem nahlédl do nějakého skrytého kouta, kde nacházím ještě něco navíc," popsal svůj přístup Novák.

Nabídku Domu umění města Brna doplňuje výstava V hlavě architekta, na které se spolupodíleli Kraus a Sládeček. Expozici tvoří výběr staveb, které Sládeček obdivuje u Krause a naopak. Vznikla tak podle galeristů prostorová koláž, která je zároveň sondou do hlav obou architektů.

Zdroj: www.dum-umeni.cz

Vodopád barvy a monumentální instalace v Domě umění v Brně ~ iUmeni.cz ~

Publisher: iUmeni.cz

Další články

Události - obrázek

Fait Gallery zve na GRAND REOPENING a vernisáž 1. výstavního bloku

Fait Gallery znovu zahájí provoz v nových výstavních prostorách na adrese Ve Vaňkovce 2. Ve středu 23. března 2016 proběhne vernisáž výstav Kateřiny Vincourové a autorsk … Celý článek

Události - obrázek

První jarní paprsek, první jarní květ první jarní polibek, první jarní výstava v …

Tři muži a Mária… Michaela Lyube Michal Pavel… malíři s láskou k barvě a touhou po silném obrazu. Celý článek

Události - obrázek

AUKČNÍ REKORD ROKU 2016 - Nejdražší krajina a nejdražší obraz Josefa Čapka v hi …

Obraz Josefa Čapka V červnu (Kraj) se v aukci prodal za 14,1 milionu korun, včetně všech poplatků je cena obrazu 17,5 milionnu. Celý článek

Události - obrázek

Současná malba světové úrovně na Špilberu

Svíticí barvy, abstrakce i lidské postavy. Moderní umění nemusí být pouze konceptuální (a těžko pochopitelné). K technikám klasické malby se vrací aktuální výtvarný směr … Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - buďte také součástí portálu iUmeni.cz - propagace - imgReklama