1989. Příběhy zdí

Autor: Česky2015Host

Berlínská zeď, hluboce zakořeněná v paměti několika generací, je dodnes symbolem odporu a utrpení. Ani po jejím pádu však lidé nepřestali stavět nové zdi. Méně symbolické, méně nápadné, přesto budované s obdobnou nenávistí, se strachem a bez touhy po dorozumění.

Již není v prodeji
ISBN: 978-80-7294-388-3  Jazyk: Česky  Rok:   EAN: 9788072943883  Hmotnost: 0.32 kg  Vazba: vázaná  Počet stran: 96  Rozměr: 178x249 mm  Nakladatel: Host  Překladatel: Tomáš Dimter, Adéla Gálová, Ivana Kuglerová,
informace ke knize

Detail knihy - 1989. Příběhy zdí, Michael Reynolds

Tato velkoryse ilustrovaná antologie, určená především dětem a mládeži, přináší deset povídek velkých evropských spisovatelů. Jsou to povídky mnohdy pohádkově laděné, plné nápaditých obrazů a fantazie. Kniha se stala bestsellerem loňského knižního veletrhu v Římě, mimo originálního italského vydání vyšla také ve Francii, Německu, Polsku, Rusku a Španělsku, další cizojazyčná vydání se připravují. Od Italské asociace nakladatelů získala antologie cenu Premio Italiano Aldo Manuzio za šíření evropské kultury a literatury.

Zastoupení autoři: Elia Barcelóová, Heinrich Böll, Andrea Camilleri, Didier Daeninckx, Max Frisch, Jiří Kratochvil, Ludmila Petruševská, Ingo Schulze, Olga Tokarczuková a Miklós Vámos.