1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo

Autor: Česky2018Host

To si takhle čutáte a najednou bum! Československo! Je pondělí 28. října. Desetiletý Jenda se těší, že si po škole zahraje s kamarády fotbal. Jenže jeho tatínek, učitel Antonín Vosika, s ním má na odpoledne jiné plány.

Již není v prodeji
ISBN: 9788075776105  Jazyk: Česky  Rok:   EAN: 9788075776105  Hmotnost: 1.50 kg  Vazba: vázaná  Počet stran: 204  Rozměr: 193 × 242 mm  Nakladatel: Host
informace ke knize

Detail knihy - 1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo, Borůvková Vendula

Zatraceně, zdržení před blížícím se důležitým zápasem si Jenda nemůže dovolit! A to ještě netuší, že tohle zdržení se protáhne na několik let a skončí o tisíc kilometrů dál. V roce 1918 vzniklo Československo. Stát, v němž si po dlouhých staletích opět vládli Češi společně se Slováky. Oslavy a provolávání jména prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka zní dodnes. Děti i mnozí dospělí se přitom sami sebe ptají — co to má všechno propána společného se mnou? Stejnou otázku si kladly tisíce lidí i před sto lety. Hlavně děti se musely podivovat. To se najednou všichni dospělí zbláznili? Takhle jásat nad nějakým starým pánem a podivným slovem republika… Jako Jenda. Ten si chce jen zakopat s kamarády, ať už mluví česky, nebo německy. Nemá však na výběr, Československo nečeká. A Jenda se musí s celou rodinou vydat na dlouhou a dalekou cestu, při níž zjistí, jak se ho celý ten blázinec týká.