Cesta domů - Dobročinná aukce výtvarných děl 

Aukční zpravodajství - obrázek

Investice do umění prostřednictvím benefiční aukce je investicí do společnosti, tedy do nás samotných. Nemůžete prodělat.

Letošní sálová aukce pro Domácí hospic Cesta domů se uskuteční v pondělí 12. listopadu od 19 hodin opět v hotelu Hilton Prague na adrese Pobřežní 1, Praha 8.

foto k článkuVýtěžek z vydražených kusů věnovaných našimi předními umělci (Jiří Anderle, David Cajthaml, Kurt Gebauer, Krištof Kintera, Jaroslav Róna a řada dalších) a nově i předmětů od českých designérů bude využit na činnost domácího hospicu Cesta domů.

foto k článkuSálové aukci bude i letos předcházet online aukce, ve které můžete od 16. října do 8. listopadu dražit 50 uměleckých děl. Výstavu dražených děl je pak možné nově navštívit ji od 16. října do 8. listopadu v kavárně Cesta domů. Výstava bude přístupná od pondělí do pátku od 8 do 20 hodin.

Rozdílem od běžných aukčních síní je že nebude účtována žádná provize k nejvyššímu podání – konečné ceně díla. Ta se skládá z kupní ceny díla (vyvolávací cena) a peněžitého daru (rozdíl mezi vyvolávací a konečnou cenou). O tomto peněžitém daru od nás dostanete potvrzení, které můžete uplatnit ve svém daňovém přiznání. Dražit můžete jako fyzická i právnická osoba.

foto k článkuPoděkování patří všem umělcům a dárcům, kteří do aukce poskytují svá díla zdarma, a samozřejmě i vám, dražitelům. Bez vašeho nadšení a štědrosti by naše aukce postrádala smysl. Díky umělcům i vám roste počet rodin, jejichž člen mohl v domácím prostředí důstojně prožít konec života. Těšíme se na setkání s vámi!


Historie aukce Cesty Domů

  • první aukci jsme uspořádali v roce 2011
  • celkem bylo draženo 1 049 uměleckých děl
  • 323 úspěšných dražitelů si odneslo 694 artefaktů v celkové hodnotě 9 069 530 Kč

Slovo filantropie má původ v řeckých výrazech filein – milovat a anthropos – člověk. Synonymem této lidumilnosti, jak tuto vlastnost hezky česky nazýváme, je dobročinnost. Filantrop čili lidumil zpravidla usiluje o lepší kvalitu života potřebných. Nám v Cestě domů jde především o lepší kvalitu umírání, ale i to je nedílnou součástí života. Benefiční aukce Cesty domů je příležitostí, jak uspokojit lidumily v nás i zájem o umění.

Cesta domů - Dobročinná aukce výtvarných děl  ~ iUmeni.cz ~

Autor / zdroj:
Publisher: iUmeni.cz

Další články

Aukční zpravodajství - obrázek

Grigorijevovu Rámájanu, Preislerova Milosrdného Samaritána i spis Mikuláše Koper …

Dechberoucí olej Rámájana ruského malíře Borise Grigorijeva se naposledy představil české veřejnosti před 88 lety v rámci výstavy skupiny slovanských umělců v Praze. Na v … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Předaukční výstava v Galerii KODL

Předaukční výstava 250 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přesahující sto milionů korun probíhá od 29. října do 1. prosince v Galerii KODL na Národní třídě. Výstava … Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Aukce pro Paraple

Galerie KODL pořádá v neděli 27. května od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně již sedmou Aukci pro Paraple. Patrony aukce jsou Zdeněk Svěrák a Jan Kačer. Celý článek

Aukční zpravodajství - obrázek

Do aukce míří zlomové dílo malířky TOYEN – Původ pravdy z roku 1952

V nedělní aukci European Arts v Obecním domě v Praze se bude dražit jeden z nejdůležitějších poválečných obrazů, který zásadně obohacuje dílo naší nejslavnější malířky. Celý článek

Knižní tipy

Online galerie

iUmeni.cz - expluzivní publikace pro milovníky krásných knih i sběratele - imgReklama